180Football614x60 McBookieFootball614x60.

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Και τώρα ποιος;

Τέσσερις μέρες πριν το δεύτερο ευρωπαϊκό παιχνίδι της ΑΕΚ και πιο δύσκολο του ομίλου με αντίπαλο τη Ζενίτ εκτός έδρας, η Ενωση είναι υποχρεωμένη να αναζητήσει νέο προπονητή που θα βγάλει την ομάδα από το τέλμα. Στην Αγία Πετρούπολη θα καθίσει στον πάγκο ο Μπλένταρ Κόλα με βοηθό τον Αρνααρ Γκρέταρσον, αλλά από κει και πέρα στην κιτρινόμαυρη ΠΑΕ πρέπει να τρέξουν άμεσα για την επαρκή αντικατάσταση του Ντούσαν Μπάγεβιτς. Διακαής πόθος ο Κλοντ Πιελ, παίζει πάντα του Μπολόνι, ενώ δεν θα πρέπει να αποκλειστεί και η επιστροφή του Νίκου Κωστένογλου.

Η αγορά του
εξωτερικού είναι η βασική επιλογή των διοικούντων, με το μεγάλο όνομα του Κλοντ Πιελ να βρίσκεται ψηλά στην λίστα, αλλά να μοιάζει περισσότερο με... όνειρο θερινής νυκτός. Ο λόγος είναι και το υψηλό κασέ του, αλλά και το γεγονός ότι έχει κι άλλες ευκαιρίες να σώσει το όνομά του στο κάκιστο ξεκίνημα της Λιόν (ηττήθηκε και από Σεντ Ετιέν όντας στη ζώνη του υποβιβασμού).
Από κει και πέρα, στην ΑΕΚ εξετάζουν και πάλι την περίπτωση του Λάζλο Μπολόνι που βρίσκεται στην Αλ Ουάντα, με το κασέ του όμως αλλά και την ρήτρα που θα πρέπει να πληρώσουν στην ομάδα των Εμιράτων, να βάζουν φρένο. Η ιδεατή λύση στο μυαλό του Αδαμίδη, είναι ένας τεχνικός εγνωσμένης αξίας αλλά όχι υψηλού κασέ, με φιλοδοξίες, παραστάσεις από μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και επιθετική φιλοσοφία.
Αυτήν την εποχή όμως, η αγορά δεν έχει και πολλές επιλογές με αποτέλεσμα να εξετάζεται και η ελληνική. Εκεί όπου το όνομα του Νίκου Κωστένογλου είναι πάντα στα υπόψη, όπως και αυτό του Βαγγέλη Βλάχου. Ο τελευταίος χαίρει της εκτίμησης της διοίκησης, έχει όμως ομάδα και δύσκολα θα γίνει προσέγγιση, τουλάχιστον άμεσα. Εκτός κι αν ναυαγήσουν πρώτα οι λύσεις από το εξωτερικό.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι στην ΠΑΕ έχουν πάρει απόφαση να πάρουν προπονητή με έργο πίσω του και όχι μαθητευόμενο. Γι` αυτό και δεν πρόκειται να προχωρήσουν και μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος (μετά το παιχνίδι με την Ξάνθη) με υπηρεσιακή λύση. Μοναδική εξαίρεση ίσως γινόταν για χάρη του Τόνι Σαβέφσκι (έχει κατακτήσει και πρωτάθλημα στην Κύπρο). Ο ίδιος όμως δεν είναι ιδιαίτερα ζεστός να μπει κατευθείαν στα βαθιά. Τουλάχιστον προς το παρόν.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.sport.gr/default.asp?pid=4&aid=74929#ixzz10idNTmib

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου