180Football614x60 McBookieFootball614x60.

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Ολισαντέμπε: Θέλει καρδιά και... αβγά!

Ηταν ο άνθρωπος που έκρινε εν πολλοίς, με τα καθοριστικά γκολ που σημείωσε, το προηγούμενο πρωτάθλημα, από το περυσινό, που είχαν κατακτήσει οι πράσινοι. Ο Εμάνουελ Ολισαντέμπε, περί ου ο λόγος, έγινε σύνθημα στα χείλη των οπαδών του Παναθηναϊκού, βάζοντας την προσωπική του σφραγίδα στο πρωτάθλημα του 2004. Ο αγαπημένος "Μανώλης" των οπαδών του Τριφυλλιού, μιλάει αποκλειστικά στο sport.gr ενόψει του αυριανού (30/10, 19:30GR) ντέρμπι των αιωνίων στο ΟΑΚΑ δίνοντας τις συμβουλές του στους πρώην συμπαίκτες του, προκειμένου να φτάσουν στη νίκη, επί των ερυθρολεύκων.



"Γι' αυτά τα παιχνίδια περιμένεις όλη τη σεζόν"Μόλις του είπαμε ότι τηλεφωνούμε από την Ελλάδα, είχε όρεξη να... αστειευτεί. "Α, θα με πήρατε τηλέφωνο, επειδή πέτυχα γκολ", μας είπε χαμογελώντας, ωστόσο ήξερε πολύ καλά ότι η αφορμή για την επικοινωνία μας ήταν το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό.

"Γι' αυτά τα παιχνίδια περιμένεις όλη τη σεζόν. Σίγουρα όλα τα ματς μετράνε, όμως τα ντέρμπι είναι τα σημαντικότερα, καθώς κρίνονται πολλά περισσότερα από τρεις βαθμοί. Είναι το πρεστίζ, το γόητρο και η κυριαρχία που δείχνεις στον άλλο", τονίζει ο Μανώλης.

"Χρειάζεται καρδιά και... αβγά"Ο Ολισαντέμπε γνωρίζει για την βαθμολογική κατάσταση των δυο ομάδων, όμως τονίζει: "Ξέρω ότι ο Παναθηναϊκός δεν ξεκίνησε καλά στο πρωτάθλημα και είναι πίσω από τον Ολυμπιακό με τέσσερις βαθμούς. Ωστόσο, αυτά τα παιχνίδια είναι διαφορετικά. Δεν μετράει τόσο η κατάσταση που είσαι, αλλά το πόσο το θέλεις. Είναι παιχνίδια που χρειάζεται καρδιά και... αβγά, για να τα κερδίσεις".

"Με υπομονή και πίστη θα κερδίσει"
Λέγοντάς του για την πίεση που υπάρχει αυτή την στιγμή στο στρατόπεδο του Τριφυλλιού για τη νίκη στο ντέρμπι, μας είπε: "Γνωρίζω ότι η πίεση είναι μεγάλη στον σύλλογο, όπως ακόμα μεγαλύτερη ήταν τότε που αγωνιζόμουν εγώ στον Παναθηναϊκό. Ολοι θέλουν να νικάς και ιδιαίτερα τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό. Θεωρώ ότι με υπομονή και πίστη στις δυνατότητές τους, οι παίκτες του Παναθηναϊκού θα τα καταφέρουν να νικήσουν".

"Εδωσα και πήρα πολλά"Σε ερώτηση τι θυμάται από την θητεία του στους πράσινους, ο "Μανώλης" είπε: "Πέρασα πέντε καλά χρόνια στον Παναθηναϊκό. Με μεγάλες στιγμές και νίκες στην Ευρώπη, αλλά και με επιτυχίες στην Ελλάδα, όπως το νταμπλ το 2004. Έδωσα και πήρα πολλά από αυτή την ομάδα, όμως θα μπορούσα να δώσω και περισσότερα, αλλά και να πάρω μεγαλύτερες χαρές. Ο κόσμος με αγάπησε, φώναζε το όνομά μου, με συναντούσε στο δρόμο και με αγκάλιαζε. Ολα αυτά θα μουν μείνουν αξέχαστα".

"Τους έχω πάντα στην καρδιά μου"Κλείνοντας, ένα μήνυμα για τον κόσμο του Παναθηναϊκού: "Τους αγαπώ και τους έχω στην καρδιά μου. Οπως έχω ξαναπεί την χρονιά του νταμπλ, έπαιρνα δύναμη απο τον κόσμο και πετύχαινα τα γκολ στο τέλος. Τους εύχομαι τα καλύτερα, να είναι πάντα περήφανοι για την ομάδα τους και να πανηγυρίσουν πολλές επιτυχίες".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου