180Football614x60 McBookieFootball614x60.

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Πάρτι η Ιντερ, δύσκολα η Γιουνάιτεντ

Πλούσιο θέαμα και πολλά τέρματα είναι ο απολογισμός της δεύτερης ημέρας της 2ης αγωνιστικής του Champions League, με τα φαβορί να επικρατούν εύκολα ή δύσκολα. Επιβλητική εμφάνιση από την Ιντερ, που συνέτριψε με 4-0 τη Βέρντερ Βρέμης, με τον Σάμουελ Ετό να πετυχαίνει χατ-τρικ. Για τον ίδιο όμιλο, τον 1ο, η Τότεναμ επικράτησε με 4-1 της Τβέντε. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έφυγε με το τρίποντο από το Μεστάγια, 1-0 τη Βαλένθια, ενώ με το ίδιο σκορ κέρδισε την Μπούρσασπορ η Ρέιντζερ για τον 3ο όμιλο. Στο 2ο γκρουπ, η Σάλκε, για την οποία αγωνίστηκε σε όλο το ματς ο Κυργιάκος Παπαδόπουλος, επικράτησε με 2-0 της Μπενφίκα, νίκη και για τη Λιόν, 3-1 τη Χάποελ Τελ Αβίβ.
Περισσότερα σε λίγο...

1ος όμιλος
Ιντερ – Βρέντερ Βρέμης: 4-0 (21`, 27`, 81` Ετό, 34` Σνάιντερ)
Σε πάρτι εξελίχθηκε η αναμέτρηση με τη Βέρντερ για την Ιντερ, που επιβλήθηκε με 4-0 στο Τζουζέπε Μεάτσα και έφτασε τους τέσσερις βαθμούς στη διοργάνωση, ενώ πλέον μοιράζεται την κορυφή με την Τότεναμ. Ετό και Σνάιντερ βρέθηκαν σε εξαιρετική ημέρα, με τον ολλανδό να δημιουργεί και τον Ετό να εκτελεί, ενώ πέτυχε και χατ-τρικ.
Ασφυκτική ήταν η πίεση που άσκησαν από τα πρώτα λεπτά οι νερατζούρι στην ομάδα της Βρέμης, καταφέρνοντας να πάρουν στα χέρια τους τα ηνία του αγώνα, με τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν να απαντήσουν με αντεπιθέσεις. Η πίεση της Ιντερ απέδωσε καρπούς στο 21ο λεπτό, όταν ο Καμπιάσο τροφοδότησε τον Ετό, αυτός βγήκε μόνος του απέναντι στον Βίιζε και πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια του, γράφοντας το 1-0.
Ο καμερουνέζος άσος ήταν αυτός που έκανε και το 2-0 έξι λεπτά αργότερα. Ο Ετό εκμεταλλεύθηκε την έξυπνα πάσα του Λούσιο και πλάσαρε τον τερματοφύλακα της Βέρντερ. Ο Σνάιντερ ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 3-0 στο 34` με εκπληκτικό σουτ, ύστερα από συνεργασία με τον Ετό, κλειδώνοντας ουσιαστικά τη νίκη της Ιντερ.
Με τον δείκτη του σκορ να δείχνει 3-0 υπέρ των γηπεδούχων , ο Ράφα Μπενίτεθ αποφάσισε να αντικαταστήσει τον Ζούλιο Σέζαρ με τον Καστελάτσι στην επανάληψη. Οι πρωταθλητές Ευρώπης κατέβασαν ταχύτητα, επιτρέποντας στη Βέρντερ να δημιουργήσει κάποιες ευκαιρίες, αλλά χωρίς να απειλήσει ουσιαστικά.
Το τελειωτικό χτύπημα για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 81ο λεπτό, όταν ο Σνάιντερ τροφοδότησε ξανά τον Ετό και αυτός υποχρέωσε τον Βίιζε να αδειάσει για τέταρτη φορά τα δίχτυα του, ενώ ο καμερουνέζος πανηγύρισε το προσωπικό του χατ-τρικ. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το σφύριγμα της λήξης και η Ιντερ πανηγύρισε μία μεγάλη νίκη.
Τότεναμ – Τβέντε: 4-1 (47` Φαν ντερ Φάαρτ, 50`πέν.,64`πέν. Παβλουτσένκο, 85` Μπέιλ)
2ος όμιλοςΣάλκε – Μπενφίκα: 2-0 (73` Φαρφάν, 85` Χούντελαρ)
Χάποελ Τελ Αβίβ - Λιόν: 1-3 (79` πέν. Ενιεάμα - 7` πέν., 36` Μπαστός, 90`+ Πιάνιτς)

Στην κορυφή του 2ου ομίλου βρίσκεται η Λιόν που, αν και δυσκολεύτηκε περισσότερο από ό,τι δείχνει το τελικό σκορ, επικράτησε με 3-1 της Χάποελ στο Τελ Αβίβ κι έκανε το 2 στα 2.
Τα πράγματα ξεκίνησαν ιδανικά για τους λιονέ που μόλις στο 7ο λεπτό κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Μπριάν από τον Μπαντίρ, με τον Μπαστός που ανέλαβε την εκτέλεση να μην αστοχεί από την άσπρη βούλα.
Οι γηπεδούχοι πίεσαν στη συνέχεια για το γκολ της ισοφάρισης και είχαν κάποιες καλές ευκαιρίες, αλλά ο Γιορίς φώναξε "παρών" όπου χρειάστηκε, την ώρα που ο Μπαστός προσπαθούσε να διπλασιάσει τα τέρματά του. Τελικά, τα κατάφερε στο 36`, όταν, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, η αντίπαλη άμυνα δεν κατάφερε να διώξει, η μπάλα βρήκε και στην πλάτη του Ρόκι κι έφτασε στον βραζιλιάνο, ο οποίος με δυνατό σουτ έκανε το 2-0.
Στην επανάληψη, η Χάποελ έγινε περισσότερο απειλητική, δοκιμάζοντας τα αντανακλαστικά του Γιορίς, αλλά στο 78` ο Λοβρέν τράβηξε τη φανέλα του Ντουγκλάς ντα Σίλβα, ο διαιτητής καταλόγισε το πέναλτι και ο... τερματοφύλακας - εξπέρ Ενιεάμα που ανέλαβε την εκτέλεση δεν αστόχησε. Παρόλα αυτά, οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή παρά την επίμονή τους και στις καθυστερήσεις δέχτηκαν και τρίτο γκολ με.... δράστη τον Πιάνιτς.
3ος όμιλος
Βαλένθια - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: 0-1 (85` Ερνάντες)
Ρέιντζερς - Μπουρσασπόρ: 1-0 (18` Νέισμιθ)

sport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου