180Football614x60 McBookieFootball614x60.

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Της την έκανε ξανά η Ρούμπιν!

Σε κακό δαίμονα της Μπαρτσελόνα αποδεικνύεται η Ρούμπιν Καζάν. Μετά την περσινή της νίκη στο Καμπ Νου, η Πρωταθλήτρια Ρωσίας υποχρέωσε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τους μπλαουγκράνα σε ισοπαλία στο Τσεντράλνι, αυτή τη φορά με 1-1, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου του Champions League στον οποίο συμμετέχει και ο Παναθηναϊκός, βάζοντάς του... φωτιά! Και τα δύο γκολ σημειώθηκαν με πέναλτι, ενώ στην αγωνιστική δράση επέστρεψε ο Λιονέλ Μέσι.

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα
δεν ήθελε να επιβαρύνει τον Λιονέλ Μέσι ο οποίος, μπορεί να επέστρεψε νωρίτερα από το αναμενόμενο μετά τον τραυματισμό του, αλλά ο τεχνικός των μπλαουγκράνα έκρινε ότι δεν είναι έτοιμος να βγάλει 90λεπτο, αφήνοντάς τον αρχικά στον πάγκο.
Επιφυλακτικοί εμφανίστηκαν στα πρώτα λεπτά και οι συμπαίκτες του αργεντίνου που δυσκολεύονταν να διασπάσουν τη... θωρακισμένη άμυνα των γηπεδούχων, περιμένοντας εμπνεύσεις όπως αυτή του Βίγια στο 13ο λεπτό, όταν έβγαλε την κάθετη πάσα στον Πέδρο αφήνοντάς τον μόνο απέναντι στον Ριζικόφ, αλλά το σουτ του ισπανού διεθνούς σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.
Αλλη την κατοχή, άλλη το γκολ
Το σουτ του Βίγια που πέρασε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ριζικόφ στο 26ο λεπτό ανησύχησε για δεύτερη φορά σοβαρά τον γκολκίπερ των γηπεδούχων, αλλά, μπορεί κατοχή να ήταν συντριπτικά υπέρ της Πρωταθλήτριας Ισπανίας (κατά μέσο όρο 75% έναντι 25%), όμως αυτή που πανηγύρισε ήταν η Ρούμπιν.
Ο Ντάνιελ Αλβες ανέτρεψε τον Καλεσίν εντός περιοχής ουσιαστικά στην πρώτη επικίνδυνη στιγμή για τους ρώσους, ο Νομπόα έστησε στο 30ο λεπτό την μπάλα στην άσπρη βούλα και δεν αστόχησε στο πέναλτι, ζεσταίνοντας το κρύο Τσεντράλνι.
Ο Πέδρο αποδείχθηκε για δεύτερη φορά... μοιραίος δύο λεπτά πριν τη συμπλήρωση του πρώτου μισού του αγώνα, όταν έπειτα από σέντρα του Πικέ ο Βίγια του έβγαλε την κεφαλιά πάσα, αλλά εκείνος δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, επιτρέποντας στην Πρωταθλήτρια Ρωσίας να πάει με προβάδισμα στα αποδυτήρια.
Με το ίδιο νόμισμα!
Οι δύο ομάδες επέστρεψαν χωρίς αλλαγές για την επανάληψη, αλλά λίγα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους, άρχισε να προθερμαίνεται ο Λιονέλ Μέσι. Το μοτίβο του πρώτου ημιχρόνου συνεχίστηκε, με την Μπαρτσελόνα να δυσκολεύεται να βρει διαδρόμους και να προσπαθεί να απειλήσει με στημένες φάσεις.
Η εκτέλεση φάουλ του Βίγια στο 56ο λεπτό πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, όμως 3 λεπτά αργότερα ο Σαλουκβάτζε ανέτρεψε από πίσω τον Ινιέστα, ο Βίγια ανέλαβε να εκτελέσει το πέναλτι κι έστω και δύσκολα νίκησε τον Ριζικόφ για το 1-1.
Επέστρεψε ο Μέσι, ανέβηκε η Μπάρτσα
Η πολυαναμενόμενη επιστροφή του Μέσι στην αγωνιστική δράση πραγματοποιήθηκε τελικά στο 60ο λεπτό, με τον αργεντίνο να περνά αλλαγή στη θέση του Μαστσεράνο και οι μπλαουγκράνα ανέβασαν ρυθμούς κάνοντας δύσκολη τη ζωή του Ριζικόφ.
Ο Αλβες δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί όπως θα ήθελε την ασυνεννοησία των αμυντικών των γηπεδούχων στο 62`, ο ρώσος γκολκίπερ... πήρε την μπουκιά από το στόμα του Βίγια στο 64`, ενώ έξι λεπτά αργότερα ο Μέσι βρέθηκε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα, αλλά νικήθηκε με την μπάλα να καταλήγει κόρνερ.
Αγγιξε ξανά το θαύμα!
Η Μπαρτσελόνα είχε την υπεροχή στα λεπτά που απέμεναν, αλλά ήταν η Ρούμπιν αυτή που βρέθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά κοντά στο θαύμα! Στο 86ο λεπτό ο Καλεσίν έβγαλε τη σέντρα, ο Μάρτινς έκανε τη δυνατή κεφαλιά, αλλά το δεξί δοκάρι του Βαλντές στέρησε από τους ρώσους την ευκαιρία να πανηγυρίσουν μία σπουδαία νίκη.
Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης ο Ινιέστα είχε τη μεγάλη ευκαιρία να κλέψει τη νίκη για την Μπαρτσελόνα, αλλά δεν βρήκε την μπάλα όπως θα ήθελε, με το σφύριγμα της λήξης να βρίσκει τους παίκτες της Ρούμπιν να πανηγυρίζουν έναν βαθμό που μπορεί να αποδειχθεί... χρυσός.
Οι συνθέσεις των ομάδων
Ρούμπιν Καζάν (Κ. Μπερντιέφ):
 Ριζικόφ, Καλεσίν, Σαλουκβάτζε, Θέσαρ Νάβας, Μποκέτι, Ανσάλντι, Ριαζάντσεφ, Μουράφσκι, Νομπόα (88` Νάτσο), Καραντενίζ (64` Μάρτινς), Κορνιλένκο (62` Σιμπάγια)
Μπαρτσελόνα (Π. Γκουαρντιόλα): Βαλντές, Μάξγουελ, Πουγιόλ, Πικέ, Ντάνιελ Αλβες, Μαστσεράνο (60` Μέσι), Μπουσκέτς, Τσάβι, Ινιέστα, Πέδρο, Βίγια (86` Μπόγιαν)
sport.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου