180Football614x60 McBookieFootball614x60.

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Επιμένει στην κυκλοφορία ο Βαλβέρδε

Ενα από τα σημαντικότερα προβλήματα της προηγούμενης σεζόν για τον Ολυμπιακό ήταν η προβληματική κυκλοφορία της μπάλας. Αντίθετα, στην πρώτη θητεία του Ερνέστο Βαλβέρδε στον πάγκο των ερυθρολεύκων η καλή κυκλοφορία ήταν ένα από τα βασικά της ατού και ο βάσκος τεχνικός στηρίζει πολλά σε αυτή. Τα πρώτα δείγματα της δουλειάς του φάνηκαν κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, αλλά ο 46χρονος τεχνικός δεν εφησυχάζει.
Το προπονητικό κέντρο του Ρέντη άνοιξε τις πύλες του για τους εκπροσώπους του Τύπου το πρωί της Τρίτης (28/9) και είχαμε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε από κοντά ένα μικρό δείγμα του τρόπου, με τον οποίο δουλεύει ο Βαλβέρδε.
Ο προπονητής του
Ολυμπιακού συνεχώς τονίζει πως η ομάδα χρειάζεται πολλή δουλειά για να φτάσει στο σημείο που ο ίδιος επιθυμεί και για ακόμα μία μέρα έριξε μεγάλο βάρος στην κυκλοφορία υπό πίεση. Δεν είναι τυχαίο πως τη μεγαλύτερη διάρκεια της προπόνησης οι ερυθρόλευκοι, χωρισμένοι σε δύο ομάδες, δούλεψαν στον τομέα αυτό.
Για περίπου μία ώρα 20 ποδοσφαιριστές (εκτός των τερματοφυλάκων και των Ιμπαγάσα, Ουρτάδο, που έκαναν ατομικό) του Ολυμπιακού δούλεψαν σε χώρο, μικρότερο από το μισό του γηπέδου (περίπου στο 1/3), προσπαθώντας αρχικά να διατηρήσουν στην κατοχή τους τη μπάλα, αγωνιζόμενοι το πολύ με δύο πάσες.
Στη συνέχεια στο παιχνίδι προστέθηκαν και οι τερματοφύλακες με τους παίκτες να προσπαθούν να φτάσουν στο γκολ με τον ίδιο τρόπο. Γίνεται κατανοητό πως η δυσκολία της άσκησης είναι μεγάλη αν σκεφτούμε τον αριθμό των ποδοσφαιριστών σε συνδυασμό τον χώρο, που μπορούσαν να χρησιμοποιούσουν.
Καμία ανησυχία για Ιμπαγάσα
Σε ότι αφορά τον Αριέλ Ιμπαγάσα, ο Βαλβέρδε ξεκαθάρισε πως για προληπτικούς λόγους ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα και την Τετάρτη (29/9) αναμένεται να προπονηθεί κανονικά και να τεθεί φυσικά στη διάθεση του προπονητή του για το ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου. Δεν ισχύει όμως το ίδιο και για τον Ουρτάδο, ο οποίος θα συνεχίσει τη θεραπεία στην φτέρνα και υπολογίζεται πως θα είναι έτοιμος μετά την διακοπή του πρωταθλήματος για τους αγώνες της Εθνικής.
Με κόσμο στο Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός ΒόλουΠερίπου 400 φίλοι του Ολυμπιακού Βόλου θα φιλοξενηθούν το Σάββατο (2/10) στο Καραϊσκάκη. Η διοίκηση της  βολιώτικης ομάδας ζήτησε τον συγκεκριμένο αριθμό εισιτηρίων και η πειραιώτικη ΠΑΕ δέχθηκε να τα παραχωρήσει. Να σημειωθεί πως κενές ζώνες δεν θα δημιουργηθούν, καθώς στη θύρα μεταξύ των φιλάθλων των δύο ομάδων θα καθίσουν παιδιά από τις ακαδημίες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου