180Football614x60 McBookieFootball614x60.

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Το `χει ξανακάνει, όμως μπορεί;

Ανάλογο κακό ξεκίνημα με το φετινό είχε ξανακάνει ο Παναθηναϊκός την τελευταία φορά που αγωνίστηκε στο Champions League, πριν από δύο χρόνια, όταν με δύο ήττες τις πρώτες δύο αγωνιστικές είχε καταφέρει στα επόμενα 4 ματς να γυρίσει τούμπα τα προγνωστικά και να προκριθεί, μάλιστα ως πρώτος από τον όμιλό του στους 16 της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Το θέμα, βέβαια, που προκύπτει, είναι αν μπορεί να το ξανακάνει και τώρα...
undefined


Με Σιμάο στόπερ χάνει απ' την Ιντερ
Το ξεκίνημα, θυμίζει κάτι από τα φετινά. Εντός έδρας ήττα από την Ιντερ, με τον Σιμάο, σαν άλλος σημερινός Ζιλμπέρτο, να... βαφτίζεται στόπερ και να παίζει μαν του μαν τον Ιμπραϊμοβιτς, ο οποίος κάνει πάρτι και σερβίρει γκολ στους Μαντσίνι και Αντριάνο, με τους νερατζούρι να φεύγουν με νίκη 0-2 από το ΟΑΚΑ.

Ξεγυριστή... τριάρα από την Ανόρθωσ.Επόμενη αγωνιστική στην Κύπρο κόντρα στην Ανόρθωση, με τους πράσινους να κάνουν τραγική εμφάνιση και να γυρίζουν από το νησί της Αφροδίτης με μια... ξεγυριστή τριάρα (3-1). Δύο αγωνιστικές, μηδέν βαθμοί για το Τριφύλλι και όχι για πρόκριση δεν γινόταν λόγος, αλλά ούτε ακόμη και για την... τιμητική θέση που σε έστελνε στο UEFA.

Εντός έδρας ισοπαλία με τη Βέρντερ
Τρίτη αγωνιστική έφερνε γηπεδούχους τους πράσινους κόντρα στην Βέρντερ Βρέμης. Οι γερμανοί προηγούνται με τον Μερτεζάκερ, αλλά ο Μάντζιος με 2 γκολ δίνει το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό, λίγο πριν το φινάλε, ωστόσο ο Αλμέιδα κάνει το 2-2 και αφήνει τους πράσινους στην τελευταία θέση του ομίλου με έναν πόντο.

Επέλαση με τριάρα στην ΒρέμηΗ πράσινη μηχανή παίρνει μπροστά απ' το επόμενο ματς στην Βρέμη, όπου κάνει... παρέλαση με λίγες μέρες καθυστέρηση (4 Νοεμβρίου, γαρ...) με τον Παναθηναϊκό να περνάει με το επιβλητικό 3-0 από την έδρα της Βέρντερ με γκολ των Μάντζιου, Καραγκούνη και Τζιόλη. Τέσσερις βαθμοί, πλέον και επόμενο ματς στο Μιλάνο.

Τρελαίνει κόσμο με διπλό στο Μιλάνο
Το Τριφύλλι δεν μασάει, έχει πάρει... φόρα και το αποδεικνύει μέσα στο άντρο της Ιντερ, όπου στις 27 Νοεμβρίου τρελαίνει κόσμο, φεύγοντας με το διπλό (0-1, Σαριέγκι) από την έδρα της ομάδας του Μουρίνιο και βάζει... μπουρλότο στον όμιλο φτάνοντας τους 7 βαθμούς, ένα λιγότερο από τους μιλανέζους.

Καθαρίζει την Ανόρθωση και βγαίνει πρώτος
Τελευταία αγωνιστική ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Ανόρθωση και η Ιντερ πηγαίνει στην Βρέμη. Οι πράσινοι νικάνε 1-0 με γκολ του Καραγκούνη και η Βέρντερ κερδίζει με 2-1 την ομάδα του Μουρίνιο, με συνέπεια το Τριφύλλι φτάνοντας τους 10 βαθμούς να προκρίνεται στους 16 του Champions League σαν πρώτος από τον όμιλό του αφήνοντας την Ιντερ δεύτερη με 8 πόντους και την Βέρντερ τρίτη με 7.

Ανάλογη κατάσταση με τώρα
Επιστρέφοντας στο σήμερα, ο Παναθηναϊκός βρίσκεται πάνω-κάτω στην ίδια κατάσταση. Μηδέν βαθμούς τις πρώτες δύο αγωνιστικές, χάνοντας από το μεγαθήριο του ομίλου του (Μπαρτσελόνα) και την θεωρητικά ασθενέστερη (Κοπεγχάγη). Οι πράσινοι έχουν την ευκαιρία στα δύο κολλητά ματς που δίνουν με την Ρούμπιν Καζάν να ξαναφτιάξουν την μοίρα τους. Και από εκεί και ύστερα, βλέποντας και κάνοντας απέναντι στην Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ την 5η αγωνιστική και την Κοπεγχάγη στην Δανία την 6η και τελευταία.

Μπορεί να το επαναλάβει;
Το θέμα είναι αν μπορούν να επαναλάβουν το προ-διετίας κατόρθωμά τους. Η αλήθεια είναι, πως με την εικόνα που παρουσιάζουν μέχρι στιγμής δεν πείθουν ούτε τον πιο αισιόδοξο οπαδό τους ότι μπορούν να τα καταφέρουν. Ωστόσο, και το υλικό έχουν και την εμπειρία, αλλά και τον εγωισμό για να το πετύχουν. Και στο φινάλε Παναθηναϊκός είναι, που έχει πετύχει πολλά στην Ευρώπη και δεν γίνεται να πέσει αμαχητί. Ας περιμένουμε τις αποδείξεις...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου