180Football614x60 McBookieFootball614x60.

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Ο κορμός κι... οι αδικημένοι του Ολυμπιακού

Με τη συμπλήρωση της πρώτης πεντάδας αγώνων του φετινού μαραθωνίου της Σούπερ Λίγκα έχουμε την δυνατότητα να διακρίνουμε τους παίκτες, στους οποίους βασίζεται ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο βάσκος τεχνικός έχει μέχρι τώρα χρησιμοποιήσει τους 18 από τους 24 παίκτες του έμψυχου δυναμικού και βλέποντας όσους δεν βρίσκονται στις πρώτες επιλογές του γίνεται εύκολα κατανοητό πόσο δύσκολο είναι το έργο του για να διατηρήσει τις ισορροπίες στα αποδυτήρια.


Σύμφωνα
με τις επιλογές του Βαλβέρδε μέχρι σήμερα επτά είναι οι παίκτες που έχουν πάρει τη φανέλα βασικού στο σπίτι τους, ενώ άλλοι τόσοι, που έχουν πάρει αρκετό χρόνο συμμετοχής και μπορούν να θεωρηθούν ως ενδεκαδάτοι.

Το πάντρεμα νέων και παλιών
Οι Νικοπολίδης (468'), Τοροσίδης (468'), Αβραάμ Παπαδόπουλος (450'), Ριέρα (443'), Φουστέρ (428'), Ντουντού (404') και Μέλμπεργκ (375') είναι οι ερυθρόλευκοι βρίσκεται στον πρώτη θέση μάχης, με τους Ιμπαγάσα (291'), Ουρτάδο (233'), Φετφατζίδη (282'), Ρόμενταλ (210'), Μπράβο (188'), Μιραλάς (191') και Πάντελιτς (155') να απολαμβάνουν επίσης την εμπιστοσύνη του Βαλβέρδε.
Με μια προσεκτική ανάγνωση παρατηρούμε πως ο Βαλβέρδε έχει κάνει ένα πάντρεμα επτά παλιών και επτά νέων, θέλοντας να δημιουργήσει ένα ομοιογενές και συμπαγές σύνολο, με παίκτες που γνωρίζουν άριστα το μέγεθος του συλλόγου, ώστε να κατανοήσουν και οι νεοφερμένοι τις μεγάλες απαιτήσεις, που υπάρχουν στον Ολυμπιακό.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο προπονητής του Ολυμπιακού δεν πρόλαβε στην προετοιμασία να διαμορφώσει ολοκληρωμένη άποψη για τους παίκτες του και έχει κάνει έναν ισομερή καταμερισμό των λεπτών συμμετοχής. Ενα επίσης σημαντικό στοιχείο είναι πως εξαιτίας της πληθώρας επιλογών ο Βαλβέρδε δεν χρειάστηκε να φορτώσει ανέτοιμους παίκτες με 90λεπτα, όπως ο Ιμπαγάσα κι ο Πάντελιτς.
Είναι στο ροτέισον, ψάχνουν φανέλα βασικού
Οι υπόλοιποι τέσσερις, που έχουν συμπεριληφθεί στο λεγόμενο ροτέισον του Βαλβέρδε είναι οι Μήτρογλου, Μοντεστό, Χολέμπας και Γιάννης Παπαδόπουλος, που θα πρέπει να δουλέψουν πολύ για να αναγκάσουν τον Βαλβέρδε να βρει χώρο γι' αυτούς στην 11άδα. Αναμφισβήτητα ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος κι αυτό μόνο προς το συμφέρον του Ολυμπιακού μπορεί να καταγραφεί. Αρκεί βέβαια να εξακολουθήσει ο Βαλβέρδε να διατηρεί τις ισορροπίες.
Αδικημένοι, που περιμένουν ευκαιρίες
Η τελευταία κατηγορία των ερυθρολεύκων είναι οι θεωρητικά αδικημένοι. Ο λόγος για τους Νέμεθ, Ζαϊρί, Γκαλίτσιο, Πάρντο, Ποτουρίδη και τους δύο νεαρούς τερματοφύλακες, Μέγιερι και Νίκο Παπαδόπουλο. Τα ονόματα των Νέμεθ και Ζαϊρί τραβούν το ενδιαφέρον, αφού ο μεν πρώτος αποτελούσε βαρόμετρο στην περσινή ομάδα, ενώ ο δεύτερος έχει αφήσει εξαιρετικές εντυπώσεις με τις εμφανίσεις του στην ΑΕΚ και αποτέλεσε επικοινωνιακή νίκη επί του Παναθηναϊκού.
Οπως και να έχει, ο Βαλβέδε υποστηρίζει πως άπαντες θα πάρουν τις ευκαιρίες τους και όσοι ανήκουν στην τελευταία κατηγορία θα πρέπει να οπλιστούν με υπομονή και επιμονή, συνεχίζοντας τη σκληρή δουλειά στις προπονήσεις. Η άποψη που επικρατεί στου Ρέντη άλλωστε, είναι πως ο βάσκος είναι δίκαιος και όποιος δουλεύει σωστά sport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου