180Football614x60 McBookieFootball614x60.

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

"Ευτυχώς που λείπει ο Γκέκας"



Ο Λετονός δημοσιογράφος της ιστοσελίδας "Sportacentrs", Έντμουντς Νοβίσκις ακτινογραφεί για λογαριασμό του Sport24.gr την εθνική ομάδα της χώρας του με αφορμή την αναμέτρηση στο "Καραϊσκάκη" με την Ελλάδα.....



"Παρότι πολλοί είχαν προβλέψει πως η Λετονία θα ηττηθεί από τη Κροατία και θα κερδίσει την Μάλτα οι προσδοκίες ήταν μεγαλύτερες ειδικά αν αναφερόμαστε στις εμφανίσεις μας και όχι στα αποτελέσματα.

Απέναντι στην Κροατία χάσαμε δίχως να κάνουμε ευκαιρία. Εντάξει, θα μπορούσαμε να κρατήσουμε το 0-0, αλλά δεν είμαστε σοβαροί εάν παίζουμε τόσο αμυντικά.

Εάν κάποιος κοιτάξει τα στατιστικά σε ότι αφορά τα κόρνερ και τα σουτ θα καταλάβει. Απέναντι στη Μάλτα ήμασταν πιο ρεαλιστές και αποτελεσματικοί σε συγκεκριμένα σημεία του αγώνα. Η Μάλτα πάντως είχε δοκάρι και έχασε σημαντικές ευκαιρίες στο
δεύτερο ημίχρονο όταν το σκορ ήταν 1-0".

Πρόβλημα στο σκοράρισμα
"Εάν ρίξουμε μία ματιά στα περυσινά αποτελέσματα συμπεριλαμβάνοντας και τα φιλικά διαπιστώνουμε πως το μεγαλύτερο πρόβλημα μας εντοπίζεται στο γκολ. Σκοράρουμε πολύ σπάνια. Το γεγονός αυτό δεν οφείλεται αποκλειστικά στους επιθετικούς μας αλλά στο αδύναμο κέντρο και συγκεκριμένα στους επιτελικούς μέσους της ομάδας".
Δεν υπάρχουν αξιόπιστοι μέσοι
"Το πρόβλημα γίνεται ακόμη πιο έντονο με την απουσία του Μαξίμς Ραφάλσκις αφού είναι τραυματίας. Είχε παίξει και στα δύο παιχνίδια με την Ελλάδα για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2010.

Έτσι έχουμε διαθέσιμα τρεις επιτελικούς μέσους εκ των οποίων ο Άρτις Λαζντίνς είναι άπειρος, ενώ ο Βιτάλις Αστάφγεφς είναι πλέον βετεράνος και δεν έχει βγάλει 90λεπτο εδώ και πολύ καιρό.

Επίσης ο τρίτος, Γιούριγις Λάιζανς δεν έχει δείξει μεγάλη πρόοδο τα 2-3 τελευταία χρόνια. Πέρασε από κάποιες καλές ομάδες, όμως πλέον αγωνίζεται στην Β' κατηγορία της Ρωσίας".
Υπολογίσιμη η οπισθοφυλακή
"Από εκεί και πέρα υπάρχουν κάποιοι καλοί ποδοσφαιριστές, όπως είναι ο τερματοφύλακας Άντρις Βάνινς. Επίσης, ανερχόμενο αστέρι θεωρείται ο Αρτιόμς Ρούντνεβς που πέτυχε χατ-τρικ με τη φανέλα της Λεχ Πόζναν κόντρα στη Γιουβέντους στο Europa League!
Ακλόνητος ο Βερπακόφσκις
"Απέναντι στην Κροατία παίξαμε με επιθετικό δίδυμο του Βερπακόφσκις και Γκιρτς Κάρλσονς ενώ κόντρα στη Μάλτα επιλέχθηκαν οι Βερπακόφσκις και Ρούντνεβς κάτι που αναμένεται να συμβεί και στην αναμέτρηση με την Ελλάδα.
Ο Βερπακόφσκις έχει σκοράρει τρία γκολ με αντίπαλο την Ελλάδα, ενώ ο Ρούντνεβς είναι παίκτης που μπορεί να προσφέρει πολλά στο μέλλον. Επίσης η άμυνα μας είναι καλή.

Ο δεξιός μπακ Όσκαρς Κλάβα αγωνίζεται στη μεγάλη κατηγορία της Ρωσίας, ο σέντερ μπακ Κάσπαρς Γκορκς είναι αναντικατάστατος στην Championship κατηγορία με τη φανέλα της ΚΠΡ, ενώ ο Ντένις Ιβάνοβς έχει εμπειρία από το τουρκικό πρωτάθλημα".
Χειρότερη από πέρυσι η Λετονία
"Μιλώντας με ειλικρίνεια, δεν υπάρχει πολύ μεγάλη αισιοδοξία στη Λετονία για το παιχνίδι με την Ελλάδα. Η Λετονία φαντάζει πιο αδύναμη σε σχέση με την ομάδα που ηττήθηκε από την Ελλάδα πριν από έναν χρόνο με 5-2. Ελπίζω να πάρουμε εκδίκηση αφού πολλοί πιστεύουν πως κακώς είχε δοθεί πέναλτι υπέρ της Ελλάδας, ενώ το σκορ ήταν 2-1".
Πρόβλεψη για ισοπαλία
"Ο Σαμαράς μάλλον έπεσε εύκολα. Επίσης γνωρίζουμε πως η Ελλάδα έχει αρκετά προβλήματα και δεν αγωνίζεται πλέον ο Γκέκας που σκόραρε 6 γκολ εις βάρος της Λετονίας σε δύο ματς. Η αισιόδοξη πρόβλεψη μου, καθότι είμαι Λετονός είναι πως θα φέρουμε ισοπαλία 1-1 με τον Ρούντνεβς να σκοράρει το πρώτο του γκολ με την εθνική Λετονίας".

sport24.gr

d-goal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου