180Football614x60 McBookieFootball614x60.

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Αποστολάκης: Παράδειγμα ο Καραγκούνης

Με αφορμή την συμπλήρωση των 100 συμμετοχών του Γιώργου Καραγκούνη στην Εθνική Ελλάδος, η οποία θα γίνει στο παιχνίδι με την Λετονία, ο Στράτος Αποστολάκης, των 96 συμμετοχών με την γαλανόλευκη, τονίζει στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ότι ο μέσος του Παναθηναϊκού αποτελεί παράδειγμα για τα νέα παιδιά. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην αγωνιστική κατάσταση της ομάδας του Σάντος, τονίζοντας πως βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο, ενώ αναφέρθηκε και στα παιδιά της Εθνικής Ελπίδων και πιο συγκεκριμένα στον Γιάννη Φετφατζίδη.

"Ο Κάρα
είναι παράδειγμα για τους νεότερους. Ολα τα παιδιά που έφτασαν τις 100 συμμετοχές έδειχναν πάντα έναν υπέρμετρο ζήλο για την Εθνική και μόνο έτσι φτάνεις σε αυτό το νούμερο. Αν δεν υπάρχουν επιτυχίες, δύσκολα θα τους περάσει κάποιος σε συμμετοχές. Μετά το Euro έγινε κοσμογονία. Φιλικά, προκριματικά, διοργανώσεις. Τα παιδιά έπαιζαν δέκα ματς κάθε καλοκαίρι. Εμείς μόνο τότε με το Παγκόσμιο Κύπελλο κάναμε τόσες.
Εγώ από τον Παναιτωλικό έγινα γνωστός μέσω της Εθνικής Ελπίδων και μπόρεσα να πάρω μεταγραφή. Η Εθνική μπορεί να σε βοηθήσει και επαγγελματικά, να συνδυάσεις το τερπνόν μετά του ωφελίμου. Διαφημίζεται ο παίκτης και είναι ένα κίνητρο. Πρέπει να επανέλθουμε στην εκτίμηση που έχουμε για την ομάδα.
Είμαστε σε μεταβατικό στάδιο και δεν νομίζω ότι βρισκόμαστε σε καλό σημείο. Τόσο αγωνιστικό όσο και νοοτροπίας. Ο προπονητής πρέπει να εφαρμόσει την τακτική του προκατόχου του σε πολλούς τομείς. Αυτά τα δείγματα τον τελευταίο καιρό με τις αποσύρσεις είναι κακό σημάδι. Η Ομοσπονδία έχει πολύ δουλειά να κάνει. Το αγωνιστικό κομμάτι πρέπει να βρει μια ταυτότητα. Αν μας έχουν ωφελήσει οι επιτυχίες του Ρεχάγκελ, να σταθούμε σε αυτές.
Προσωπικά δεν μου άρεσε ο τρόπος παιχνιδιού του Ρεχάγκελ. Το ποδόσφαιρο πρέπει να είναι θέαμα. Δεν νομίζω ότι μας ωφέλησε το ότι αγωνιστήκαμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του '94 ή στο Euro του '08. Απλά ήμασταν εκεί και γίναμε ρεζίλι. Δεν μπορούμε να βάζουμε τέσσερις ψηλούς μπροστά μήπως πάρουμε καμιά κεφαλιά. Το ποδόσφαιρο παίζεται με τη μπάλα κάτω.
Πιστεύω ότι μελλοντικά πρέπει να προσέξουμε τα παιδιά της Εθνικής Ελπίδων. Θα μετρήσει πολύ το τι εξέλιξη θα έχουν. Το ελληνικό ποδόσφαιρο πρέπει να επενδύσει σε αυτά. Αργά και σταθερά αρχίσαμε να επενδύουμε στα νέα παιδιά. Στο πρόσωπο του Φετφατζίδη φαίνεται ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι εδώ. Μακάρι να υπάρξουν κι άλλες τέτοιες περιπτώσεις. Νομίζω ότι γίνεται μια καλή προσπάθεια και πρέπει να διακρίνει ο προπονητής ποιος μπορεί να ξεχωρίσει", είπε ο Αποστολάκης.
sport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου