180Football614x60 McBookieFootball614x60.

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Κόλα: Πρώτο μέλημα η ψυχολογία

Την ανάκτηση της ψυχολογίας έθεσε ως βασικό μέλημα της ΑΕΚ ο Χριστόφορος Κόλα, στις πρώτες του δηλώσεις ως προπονητής της. Ο υπηρεσιακός τεχνικός του Δικεφάλου, αναγνώρισε τις μεγάλες δυσκολίες της αναμέτρησης με τη Ζενίτ,
στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, ενώ δεν θέλησε να θέσει κάποιον στόχο, αναφορικά με το αποτέλεσμα. Ο Τραϊανός Δέλλας από την πλευρά του, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την αγωνιστική ανάκαμψη της ομάδας, αρκεί να επανέλθει η αυτοπεποίθηση στους ποδοσφαιριστές.

"Σαφώς, το πρώτο που αισθάνθηκα από τη πρώτη στιγμή ως τώρα είναι μια μεγάλη ευθύνη. Πέρα από τη μεγάλη τιμή να εκπροσωπώ μια τόσο μεγάλη ομάδα στον πάγκο της. Αυτή είναι η αίσθηση που έχω. Και εγώ, και οι συνεργάτες μου, προσπαθήσαμε και προσπαθούμε να δώσουμε ότι διαθέτουμε μέσα μας, ανθρώπινα και ποδοσφαιρικά, να βοηθήσουμε τα παιδιά, ώστε να ξαναβρούν τη δική τους πραγματική ταυτότητα. Γνωρίζουμε αρκετά καλά την Ζενίτ, όπως φαντάζομαι γνωρίζει κι αυτή εμάς.
Δεν έχουμε προλάβει να περάσουμε κάποια τακτικά κομμάτια. Το πρώτο μέλημα μας ήταν η ψυχολογική και νοητική κατάσταση των παικτών. Η φυγή του πρώην προπονητή μας δεν ήταν μια απλή παραίτηση, αλλά κάτι πολύ παραπάνω. Οσον αφορά τα τακτικά ζητήματα αυτό είναι κάτι που αφορά μόνο εμάς. Η Ζενίτ διαθέτει εξαιρετικό προπονητή και πολύ καλή ομάδα, με εξαιρετικές μονάδες. Διαθέτει πολύ καλές αρετές. Δεν πρόλαβα αυτές τις ημέρες να δω τις αιτίες του αποκλεισμού από το Τσάμπιονς Λιγκ. Θεωρώ πως βρέθηκε σε δύσκολη θέση για να αποκλειστεί".
Αναφορικά με την 11άδα που παρατάξει, φάνηκε αναποφάσιστος. "Ουσιαστικά κάνουμε σήμερα μια προπόνηση όλοι μαζί. Εχω την αίσθηση, έχω μια σκέψη, που μετά το τέλος θα τη συζητήσω και με τους Αρναρ και Βαμβακά, ενδεχομένως και με κάποιους παίκτες. Θεωρώ, πως αυτό είναι κάτι που θα γίνει ουσιαστικά αύριο".
Για το αν θα ήταν καλύτερα να κάνει το ντεμπούτο του σε παιχνίδι πρωταθλήματος, δεν πήρε θέση. "Δεν είμαι σε θέση να διαλέξω. Μιλάμε εκ των προτέρων, τι θα ήταν καλό και τι κακό δεν μπορούμε να το ξέρουμε. Θα φανεί από το αποτέλεσμα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να μπορέσουν οι παίκτες μας να αποδείξουν στους εαυτούς τους πως έχουν τη θέληση και την επιθυμία να περάσουν στο επόμενο βήμα. Αυτό είναι το σημαντικό για εμάς. Στον αγώνα έχουμε να διαχειριστούμε πάρα πολλά, που αφορούν είτε το επόμενο ματς, είτε κάποιους τραυματισμούς".
Δέλλας: Δεν έχουμε ξεχάσει το ποδόσφαιρο
Ενότητα και πίστη στις δυνατότητές τους, ζήτησε ο Τραϊανός Δέλλας από τους συμπαίκτες του. "Σίγουρα, η ομάδα αυτή τη περίοδο έχει μια αναστάτωση, αλλά εμείς δεν μπορούμε να μένουμε σε αυτό. Κοιτάμε πάντα μπροστά. Είναι πολύ καλό, ότι υπάρχει παιχνίδι μεσοβδόμαδα ώστε να μπορέσει η ομάδα να ξεφύγει από τον προβληματισμό που υπάρχει γύρω μας και να συγκεντρωθούμε στον αγώνα. Δεν θα είναι καθόλου εύκολο το ματς, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να αποδείξουμε γιατί η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα. Και να αποδείξουμε πάνω απ` όλα στους εαυτούς μας, ότι δεν έχουμε ξεχάσει το ποδόσφαιρο που παίξαμε στη προετοιμασία και σε κάποια ακόμα ματς. Αν και πιστεύω, πως από δικά μας λάθη χάθηκαν βαθμοί ως τώρα".
Οσον αφορά στο πρόσωπο που έχει δείξει η Ζενίτ, είπε: "Η Ζενίτ τα τελευταία χρόνια έχει μια σταθερή πορεία στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Αποτελείται από πολύ καλές μονάδες, αλλά είναι πολύ δεμένη και ως ομάδα. Οπως κάθε ομάδα, έτσι και αυτή, έχει τρωτά σημεία και αυτά πρέπει να βρούμε εμείς. Σίγουρα, θα πρέπει να έχουμε μια πολύ καλή απόδοση, ώστε να έχουμε θετικό αποτέλεσμα. Ούτως ή άλλως, εξ αρχής η Ζενίτ ήταν φαβορί του ομίλου. Ακόμα και να μην υπήρχε αναστάτωση στην ομάδα, πάλι φαβορί θα ήταν η Ζενίτ. Από εμάς περιμένω να βγάλουμε το καλύτερο, τον ποδοσφαιρικό, τον ανδρικό εγωισμό που έχει ο καθένας μέσα του για να έχουμε τύχη απέναντι σε έναν αντίπαλο που είναι σε καλή φόρμα. Μόνο αν είμαστε συγκεντρωμένοι μπορούμε να βγούμε με ψηλά το κεφάλι από το γήπεδο".
Τέλος, για την εικόνα που παρουσιάζει η Ενωση στην αμυντική της γραμμή, ήταν απόλυτος: "Το θέμα στο ποδόσφαιρο δεν είναι οι τέσσερις που παίζουν στην άμυνα, αλλά η συνολική αμυντική λειτουργία της ομάδας. Νομίζω πως έχει να κάνει περισσότερο με τη δική μας αυτοσυγκέντρωση στο παιχνίδι. αποδεδειγμένα κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο, αλλά εσύ μπορείς να το κάνεις εύκολο. Το μόνο που χρειάζεται η ομάδα είναι να είμαστε ψύχραιμοι και με καθαρό μυαλό, ώστε να βάλουμε την ομάδα στο σωστό δρόμο για το ελληνικό πρωτάθλημα, επειδή είναι ακόμα νωρίς. Ολοι μαζί κερδίζουμε και όλοι μαζί χάνουμε. Ολοι μαζί θα φέρουμε την ΑΕΚ ξανά στο δρόμο που χρειάζεται".
sport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου